Jídlo budoucnosti
Pořádá: Středisko společných činností AV ČR

Prezenčně a stream
beseda

pátek 4. 11., 18:30

Vážení návštěvníci, rádi bychom Vás informovali, že v kině Přítomnost není zajištěn berbariérový přístup.

Publikum: studenti SŠ, studenti VŠ, dospělá veřejnost, senioři
Přibližná délka trvání: 75 min
OBSAZENO

Sledovat přenos
Řasy, umělé maso, cvrčci nebo genově editované potraviny. Jak se do budoucna upraví náš jídelníček? Změna klimatu, růst světové populace, nedostatek vody i zničené životní prostředí nutí lidstvo hledat nové zdroje i způsoby pěstovaní a obživy. Dokáží nové metody uživit celou planetu?

Přednášející

Prof. Ing. Jaroslav Doležel, DrSc.
Ústav experimentální botaniky AV ČR
Richard Lhotský, Ph.D.
Mikrobiologický ústav AV ČR

Moderátor

Martina Spěváčková
Středisko společných činností AV ČR